Lagere school

Welkom bij onze bijenles!

Verwelkom bij de bijenles op jullie school, waar we dieper ingaan op het fascinerende leven van de honingbij. Tijdens deze lessen nemen we een kijkje in de bijenkast met behulp van een speciale doorkijkkast, waardoor we het leven van de bijen van dichtbij kunnen observeren en begrijpen.

We leren waarom bijen zo belangrijk zijn voor de natuur en waarom hun rol essentieel is voor het ecosysteem. Dit doen we op een interactieve en speelse manier, waarbij we zelfs gebruik maken van pc-spellen om de leerstof nog duidelijker te maken voor de leerlingen.

Ontdek onze educatieve bijen-mobiel van het VBI, boordevol informatie over honing- en wilde bijen. Een waardevolle toevoeging die een hele week lang in de school tentoongesteld kan worden. Leerlingen en docenten kunnen genieten van een boeiende ervaring vol kennis over deze belangrijke bestuivers. Maak kennis met de fascinerende wereld van bijen en hun cruciale rol in ons ecosysteem. Met interactieve pancartes en boeiende feiten brengen we de biodiversiteit tot leven. Een unieke kans om bewustwording te vergroten en de natuur te omarmen.

Een belangrijk concept dat we behandelen is de “bloeiboog”. Dit verwijst naar de periode gedurende het jaar waarin bepaalde planten bloeien en beschikbaar zijn als voedselbron voor bijen. We bespreken hoe we zelfs in een kleine tuin een bloeiend buffet kunnen creëren voor bijen door het planten van bloemen die aantrekkelijk zijn voor hen.

Daarnaast leren we hoe we een bijenhotel kunnen maken, een speciale plek waar solitaire bijen hun nesten kunnen maken en overwinteren. Dit is een leuke en leerzame activiteit die niet alleen bijen helpt, maar ook de biodiversiteit in onze omgeving bevordert.

Kortom, onze bijen les biedt een unieke en boeiende ervaring waarbij we niet alleen meer te weten komen over het leven van bijen, maar ook praktische manieren leren om bijen te helpen en onze omgeving te verrijken.